Kertépítési praktikák

Kertépítési praktikák

Nem jelenti azt, hogy Ön nem jó kertépítőt választott ki a kertépítésre, ha az alábbiakban felsorolt kertépítési praktikák valamelyikét, esetleg mindegyikét kihagyná. Ön, aki e cikket elolvasva felkészült, átbeszélheti vele ezeket a részleteket. Egészen biztos, hogy tiszteletet fog kiváltani a szakemberből, még ha a tetszését nem is biztos. De erre ki fog emlékezni évek multán, amikor a kertépítés megérdemelt gyümölcseként, a környék legszebb, és legpraktikusabb kertje az Öné.

  1. Mielőtt a kerttervezés illetve a kertépítés megkezdődik, érdemes megkérdezni a környékben élőket, szomszédokat, hogy a környéken milyen kártékony állatok, vagy növénybetegségek az előfordulók. Mivel ezekre a kertépítés előtt praktikusan készülni lehet. Például a büdöske, vagy a levendula taszítja a tetveket. Ha erre hajlamos növényeket szeretnénk, mint a rózsa, akkor ezeket az egyébként szép virágzó növényeket is célszerű betervezni. Más esetekben egy specifikus talajfertőtlenítés, vagy gyomirtás az, ami a tervezett kertépítést biztosan eredményessé teheti.
  2. A növénycsoportok, virágágyások, illetve más kerti elemek elválasztását a füvesített területektől célszerű elválasztani, és ezt sokszor meg kell oldani a kertépítés során. Most már tudjuk, hogy az egykor népszerű félrönk fahenger hosszútávon nem nyújt jó megoldást erre. A gyakran mindösszesen csak impregnált fenyő ágyásszegély elemeit rögzítő drót elrozsdásodva, a félrönk fahenger pedig elkorhadva, 2-3 év alatt szinte megsemmisül, és esztétikailag erősen kihat az akkor még friss kertépítés eredményeire és a kertépítés megítélésére.

Talán a legpraktikusabb megoldást a viacolor kőből készített ágyásszegély jelenti, amit akár kötőanyag nélkül is stabilan lerakhatunk, és élettartama, valamint esztétikai értéke évtizedekig jelenthet megoldást és örömöt a kertépítés után is. Talán a legdekoratívabb, és általam is használatos szín a vörös.

  1. Nem feltétlen csak a kertépítés alatt, de a komplett kertépítéskor mindenképp javaslom, hogy a füvesítés megkezdése előtt, telepítsen vakondhálót. Az ára elenyésző a komplett kertépítés árához képest, amitől pedig megkímélhet minket, az pénzel nem kifejezhető! Az egyik legpraktikusabb dolog a vakond okozta durva károk megelőzésére.

Mivel a vakond hazánkban védett állat, ezért csak a megelőzés az, amivel hatékonyan felléphetünk ellene, és nem tesszük ezzel ki magunkat annak, hogy a kertépítésbe fektetett pénzünk, időnk, és energiánk napok alatti romba dőlését nézzük végig.

  1. Ha térkövezést tervez a kertépítés során - ahol szintén ez a kőburkolat kiváló megoldást kínál - akkor mindenképpen tegyen védőcsövet a burkolat alá. Ennek az a szerepe, hogy a későbbiekben tervezett kertépítéskor is bontás nélkül tudjon a burkolatok közötti területekre átjutni kábelekkel, illetve az automata öntözőrendszer vízvezetékeivel.  Ezt javaslom akkor is, ha kerítést épít. Sem az összeget tekintve, sem a ráfordított munkát tekintve nem számottevő, mégis hatalmas haszna van, amikor a kertépítést folytatjuk, vagy megkönnyítjük az öntözőrendszer szerelő dolgát. A javasolt méret minimum 100mm átmérő legyen.
  2. Amikor az öntözőrendszer kiépítését tervezi a kertépítés munkáiban, akkor az öntözőrendszer gerincvezetékét juttassa el minden olyan pontra, ahol a későbbiekben burkolatot tervez. Hiszen a burkolatok lemosása szükséges feladat, és abban az esetben, ha már a víz ki van építve oda, akkor csak egy rejtett csapot kell felhelyezni rá. Ugyanígy a tervezett kerti grillezőhöz kézmosás céljából, vagy a gyermekmedence töltésének megoldására is érdemes kiépíteni a vizet. Számtalan célból jól jöhet ez a további kertépítés során.
  3. Ha kútról tervezi az öntözőrendszer üzemeltetését, akkor a kertépítés menetében mindenképp kösse rá egy váltócsappal az öntözőrendszert a vezetékes vízre is. A forró és aszályos évek következtében a kutak általánosságban elmondhatóan apadnak, így a megváltozott vízhozam esetében az öntözőrendszer manuálisan, vagy automatikusan rá tud csatlakozni a vezetékes vízre. Az kertépítés alatt ültetett értékes és szép növényei nem szenvednek károkat, míg Ön nem teteti újra rendbe a kútját.

Remélem, hogy cikkemmel hozzátehettem valamit ahhoz, hogy a jól megtervezett és előkészített kertépítés apróbb részletei is összeálljanak egy ideális képpé, amit így már könnyű kivitelezni.

Sikeres kertépítést, és szép kerteket kívánok!

 
Linképítés

Linképítés statisztikám

 

Az elmúlt két évben:

- Több mint 6000 sikeres linkajánlás

- Több mint 500 domain névre építettem linket 1 oldal számára

Google TOP 10!

Irány Google TOP 10!

A linképítés segítségével honlapja a legkeresettebb kulcsszavakra is bekerülhet a Google első 10 találata közé.

Linképítés ref.

Happydaypanzio.hu
~ 300 viszontlink + seo

HotelAranyGriff.hu
~ 300 viszontlink + seo

Szálláskeresés.eu
~ 500 viszontlink + seo

Rosehillconsult.hu
~ 300 viszontlink + seo

Öntöző.hu
~ 100 viszontlink + seo

Öntözőrendszerek.hu
~ 150 viszontlink + seo

Esőmester.hu
~ 500 viszontlink + seo

Webtárhely akció

500 MB 3000 Ft / év

1 GB 5400 Ft / év

2 GB 9500 Ft / év

* Az árak bruttó árak!

www.webnetwork.hu

Linképítés csomagok

Magyar linképítés:

Linképítés 150
Linképítés 300

 

Külföldi linképítés:

Linképítés 150
Linképítés 300